Löpbana

Helj skapades för er

Jag har under större delen av min karriär stöttat eller lett företag och organisationer i förändring. Inte sällan när de stått inför svåra men nödvändiga förflyttningar kopplat till sina anställda. Och jag har funnit att behovet, på ett plan, är detsamma hos ett företag med miljardomsättning som för en ideell intresseförening: de behöver någon som kan förstå deras unika förutsättningar och som hjälper dem genomföra den där nödvändiga förflyttningen.

När ett företag står inför en omorganisation med arbetsbrist, en förhandling eller rättstvist – eller när de ska teckna ett lokalt arbetstidsavtal med fackklubben – vill den ansvariga chefen ha mer än en blankett, ett gott råd och någon som berättar vad lagen säger. De vill veta hur de ska gå till väga – och helst också ha hjälp att göra det.

Rätt genomförd kan hanteringen av sådana situationer stärka organisationen och ledningen inför framtida händelser. Det handlar inte minst om att äga processen från början till slut, att ha en genomtänkt strategi och handlingsplan som möter akuta och långsiktiga behov, relationer (till medarbetare, motparter, kunder, omvärlden), lag- och avtalsregleringar, risker, tidsplanering och kommunikation.

När ett företag står inför en utmaning vill de ha mer än en blankett, ett gott råd och någon som berättar vad lagen säger. De vill veta hur de ska gå till väga – och helst också ha hjälp att göra det.

Jag startade Helj för att jag såg en brist på den typen av helhetstjänster. Som knyter ihop det juridiska kunnandet med affärs-, HR- och managementperspektiv och levererar de konkreta handlingar som krävs för att lyckas med de nödvändiga förflyttningarna.

När jag tog mina första konsultuppdrag för två år sedan fick jag flera bekräftelser på att den bedömningen höll streck. Vilket ledde till att jag i höstas började etablera Helj som ett konsultbolag med ambition att hjälpa fler företag och organisationer med sina förflyttningar och arbetsgivarbehov. Nu, några månader senare, arbetar vi med spännande uppdrag inom industrin, tjänstesektorn och hos ideella organisationer.

Och det är inte längre bara jag som gör det. Skapandet av Helj är nu en resa jag gör tillsammans med skickliga och inspirerande medarbetare som tillför kunnande och perspektiv jag själv inte besitter för att kunna ge bästa möjliga stöd till de arbetsgivare som behöver vår hjälp.

Vår vision är självklar: Helj ska vara Sveriges ledande konsultbolag inom våra områden. Vill du vara en del av vår resa, som kund eller som medarbetare? Då ser vi fram emot att höra av dig.